Boeken van 2015

funhome

Als ik goed geteld heb, heb ik dit jaar 42 boeken (en boekjes) gelezen en 3 boeken geluisterd. Naast alles wat ik voor mijn werk heb gelezen. Geen slechte score, vind ik.

In 2015 heb ik er voor het eerst elke maand over geblogd, en dat wil ik dit jaar weer gaan doen. Leuk om later nog eens terug te kijken. De meeste boeken die ik gelezen heb vergeet ik namelijk snel weer (al weet ik meestal wel of ik iets gelezen heb als ik het later nog eens tegenkom).

Mooiste boek: Fun Home van Alison Bechdel (juli). Het origineel is inmiddels ook in huis, maar ik heb het nog niet herlezen. M. en ik blijven hopen dat de musical nog eens dichterbij te zien zal zijn (misschien in Londen?).

Ook aangenaam: Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck (juni), Een goede raad van J.K. Rowling (oktober).

Herlezen favoriet: De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger (januari). Heb er nu eigenlijk wel weer zin in!

Leukste gebeurtenis n.a.v. de boekenblog: De mailconversatie met de auteur van een van de besproken boeken, die ook nog mijn bundel wilde kopen.

Voornemens: Minstens 46 boeken lezen? Mwoah, het aantal maakt me eigenlijk niet zo veel uit, zolang ik maar met plezier blijf lezen. Ik heb allang geen tijd meer om alles te lezen wat los- en vastzit en hou een lijst bij met boeken die ik nog wil lezen. Klinkt misschien vrij rigide, maar ik vind het heel fijn, ik sta nooit meer in de bibliotheek met de gedachte: Oké… Wat wilde ik ook al weer allemaal nog lezen? Dus ik hoop daar weer flink wat van te kunnen afstrepen en op te kunnen zetten dit jaar.

Kijk uit naar: het ontdekken van het andere werk van Alison Bechdel. En ik ben heel benieuwd naar Meisjesboeken van weleer van Kristine Groenhart, helemaal mijn thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *