Meer mutsjes

Mutsjes blijven fijn om te maken, dus maakte ik er na deze gewoon nog twee.

sneeuwvlokmutsje2

Ik geloof (hoop) dat ik niet zo hysterisch ben over Het Eerste Pakje dat de baby na de geboorte aan krijgt als sommige andere mensen, maar M. concludeerde terecht dat de al aanwezige mutsjes er niet per se heel mooi bij pasten. Mooi excuus om ook nog een wit neutraal mutsje te breien. Door de draad op bepaalde plaatsen om twee steken wikkelen (nog best lastig om tegelijkertijd de draad op spanning te houden, vond ik) ontstaan er een soort… sneeuwvlokjes? Daar doen ze me aan denken, maar misschien komt dat vooral door de kleur. Het mutsje lijkt niet zo rekbaar en wat groter dan die ik eerder maakte, dus te klein zal het vast niet zijn.

Patroon: Wrapped Stitches Baby Hat van Heather Tucker (gratis).
Naalden: 4,0 mm, rondbreinaald.
Garen: Phildar Etik, biologisch katoen, kleur Craie (wit). Ook gebruikt in deze en deze deken.
Maat: Newborn (hopelijk!)

regenboogmutsje

Dit mutsje leek me toepasselijk voor een kindje met twee moeders. Mijn garen had alleen niet de goede stekenverhouding, ik had niet de juiste maat naalden in huis en het patroon bleek alleen gratis in de maat voor 6 maanden. Tja, en dan ben ik toch te gierig om 5 euro te betalen voor een patroon van een simpel mutsje met een strik, hoe leuk ik woordspelingen als RainBOW Hat ook vind. Ik heb dus het patroon voor het witte mutsje nog een keer gevolgd (zodat ik tenminste zeker weet dat ze misschien allebei niet passen…), maar dan met ingebreide regenboog en strik. Die strik heb ik trouwens ge├»mproviseerd, want ik vond de originele niet echt mooi. Het kwam me stiekem wel goed uit dat hij erop moest, want het van kleur wisselen in de regenboog was nogal mislukt. Zie je zo niets meer van.

Patroon: Combinatie van de Wrapped Stitches Baby Hat van Heather Tucker (gratis) en de RainBOW Hat van Cassandra May (gratis in de maat ‘6 months’).
Naalden: 4,0 mm, rondbreinaald.
Garen: Phildar Etik, biologisch katoen, kleur Algue (donkergrijs). Restje van deze deken. Daarnaast uiteraard wat restjes in de kleuren van de regenboog, maar daar heb je echt maar heel weinig van nodig.
Maat: Newborn (hopelijk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *