3.

Het landschap waar ik vaak doorheen ren.

Ik heb het hele jaar regelmatig gerend. Zelden zo vaak als ik wilde, maar wel het hele jaar door. C. zei laatst nog: ‘Eigenlijk heb je aan best veel wedstrijden meegedaan dit jaar, hè?’ En dat is ook wel zo. Ik deed mee aan drie wedstrijden over 10 kilometer (van de Marathon Amersfoort, de Halve van Hoogland en de Vlasakkerloop) een wedstrijd over 10,5 kilometer (de Royal Run) en een social run van 5 kilometer (de Rainbow Run in Amersfoort). En meestal genoot ik ervan en had ik een gezellige dag.

Wedstrijden helpen me om te blijven trainen, want uit mezelf heb ik daar meestal weinig zin in. Erover schrijven helpt. In het najaar bleek dat mijn telefoon toch wel een gps-signaal kon ontvangen (waarschijnlijk al die tijd daarvoor te ongeduldig geweest), dus Runkeeper helpt inmiddels ook.

Ik liep voor het eerst de 10 kilometer onder het uur (mijn beste tijd staat momenteel op 55:35), waarmee ik mijn oorspronkelijke doel haalde. Een nieuw doel heb ik nog steeds niet echt, maar ik zou het graag bijhouden en volgend jaar weer een paar leuke wedstrijden lopen. En ik moet van mezelf onthouden dat het nu ook weer niet zo vanzelfsprekend is dat mijn lichaam dit kan, ook al kunnen zoveel andere mensen verder en sneller. 10 kilometer is best ver, een uur achter elkaar is best lang. Net als een heel jaar.

In de donkerste dagen deel ik 15 herinneringen aan 2015. In willekeurige volgorde, en zonder dat ik me druk probeer te maken over of dit wel echt dé momenten zijn en of ik ze wel goed over weet te brengen. Iedere dag een stukje, tot het 2016 is.

PS Dit is niet mijn eigen idee, maar dat van Marlou. Onder de hashtag #15of2015 vind je meer deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *