4.

De boeken bewaar ik voor een aparte boekenblog na de boeken van december, vandaag deel ik wat favorieten uit andere categorieën.

Maaike Ouboter

Ik zou naar haar concert, maar toen werd het verzet en bleken we op vakantie op de nieuwe datum. Dat is dus dit jaar niet gelukt, maar ik heb wel haar album En hoe het dan ook weer dag wordt gekocht. Ik hou erg van haar stem en haar teksten. Speciale vermelding voor ‘Jij de koning’, dat me altijd weer weet te ontroeren.

unnamed

Bloglovin’
Ik lees nog steeds zo graag blogs, grotendeels via Bloglovin’ (niet alles, want sommige bloggers posten te veel wat ik saai vind, dus hun blogs lees ik af en toe). Ik lees nog steeds het liefst persoonlijke blogs. Ze mogen dagboekachtig zijn of literair, zolang ze maar niet te weinig tekst bevatten of te veel spelfouten, niet te commercieel zijn en niet te veel over mode en interieur gaan. Een van mijn favorieten is en blijft Eenvoudig leven van Teunie, een streng gereformeerde huisvrouw met tien kinderen. Haar leven staat zo ver van het mijne af (al handwerkt zij ook graag :)) en ik vind het fascinerend om te lezen over hoe ze haar huishouden runt en bezig is met bijen houden, brood bakken en groente inmaken. Al lees ik het liefst over haar kinderen, die je op haar blog kunt zien opgroeien (ik volg haar blog echt al jaren). Het voelt fijn vertrouwd. Mijn grote angst is dat ze er op een dag mee zal stoppen wegens kritiek vanuit haar kerk (ze laste daarom ooit al eens een pauze in). Ik zou haar blog oprecht missen! Volgens mij was het voor Teunie ook wel een goed jaar, want ze won een nieuwe keuken en haar oudste dochter trouwde.

image (1)

My Singing Monsters
Favoriete app van dit moment. ‘Maar wat moet je dóén?’ vraagt vrijwel iedereen die hem ziet. Nou, je moet weinig in dit spel, maar je kunt monsters met elkaar kruisen en eieren uitbroeden, en dan eilanden vullen met zingende en dansende monsters (waarvan sommige momenteel in kerstsfeer zijn). En het is dus heel ontspannend om even bij je monsters te gaan kijken, C.’s eilanden te bezoeken en hier en daar een lantaarn aan te steken zodat de kans op zeldzame monsters voor anderen groter wordt. Verder kun je gelukkig niet aangevallen worden en is het ook weer niet te tijdrovend, want je moet vaak gewoon lang wachten voor een ei uitkomt.

K3zoektK3

K3 zoekt K3
Het mocht van mij dit jaar best vrolijk en kinderlijk zijn, dat blijkt hier ook weer uit. Tegenwicht voor alle serieuze, moeilijke dingen. Al leek dit programma op een gegeven moment bijna cult. M. en ik waren op een gegeven moment echt verslaafd, inclusief speculeren over de uitkomst, een crush op Karen (nee, geen girl crush, voor die term ben ik allergisch omdat het klinkt alsof vrouwen eigenlijk geen crush kunnen hebben op andere vrouwen) en liedjes luisteren onder de afwas. Maar wat had je dan verwacht van twee zelfverklaarde Vlaandrofielen? Het was ook gewoon echt vaak heel grappig. En zielig voor Lauren en Jindra. En bizar hoe erg de stem van Demi op die van Ruth Jacott lijkt. Favoriete quote van jeugdheld Gert Verhulst: ‘Het was redelijk wild, het was woest, het was bouwvakkerig…’

machiavelli

Machiavelli
Ik ben geen enorme spelletjesfan, maar ik kreeg Machiavelli voor mijn verjaardag van C. en heb dat dit jaar best vaak gespeeld. Het is een kaartspel waarbij je in verschillende ronden een stad moet bouwen die zo veel mogelijk punten waard is. Je hebt dus allemaal verschillende gebouwen, geld en iedere ronde een andere rol (onder andere koopman, moordenaar, dief of bouwmeester). De rol bepaalt wanneer je in een ronde aan de beurt bent, elke rol heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Je weet van de andere spelers niet welke rol zij hebben, maar moet dat natuurlijk wel proberen in te schatten. Zowel goed met z’n tweeën te spelen (dan heb je ieder twee rollen) als met meer. Als iemand nog tips heeft voor spelletjes houd ik me aanbevolen!

In de donkerste dagen deel ik 15 herinneringen aan 2015. In willekeurige volgorde, en zonder dat ik me druk probeer te
maken over of dit wel echt dé momenten zijn en of ik ze wel goed over weet te brengen. Iedere dag een stukje, tot het 2016 is.

PS Dit is niet mijn eigen idee, maar dat van Marlou. Onder de hashtag #15of2015 vind je meer deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *