Vanuit het Verhalenloket, week 8

Mijn zwangerschapsverlof zit erop, en dat betekent dat deze rubriek terugkeert op de blog. Het is allemaal nog een beetje onwennig, zoals het eerst ook onwennig was om zo’n lange periode niet te werken.

Ik had al een hele blog voorbereid waarin ik schreef over het verschil tussen zwangerschapsverlof als zelfstandige en in loondienst. Dat niet alles de afgelopen maanden helemaal kon worden stopgezet. Ik heb niet geredigeerd, geen auteurs begeleid, maar de administratie moest alsnog gedaan worden. Ik moest achter de laatste betalingen van 2016 aan, btw-aangifte doen, ondanks de afwezigheidsmelding af en toe mijn e-mail checken enzovoort. Ergens jammer om het niet helemaal los te kunnen laten, maar mijn bedrijf hoort ook zo bij mij dat het me niet veel moeite kostte. Ik wilde concluderen dat het werk niet van de ene op de andere dag ophield en nu ook niet ineens weer op volle sterkte zou beginnen. Dat dat eng en fijn tegelijkertijd was.

Het lukte me niet om die blog af te schrijven en te publiceren, omdat ik al weer druk aan het werk was… Ik begon met het mailen van de opdrachtgevers voor wie ik veel werk, maar voor ik ze allemaal gehad had, mailde er een zelf al met een opdracht. En in reactie op mijn mail volgden er meer. Ik had goede hoop dat oude en nieuwe opdrachtgevers me weer zouden weten te vinden, maar dat kun je natuurlijk nooit zeker weten. Het doet me echt goed dat dat het geval blijkt te zijn.

Ik mocht de vertaling van dit boek redigeren voor de Fontein:

(Klik hier voor meer info)

Van make-up en football weet ik weinig en Amerikaanse boeken met typisch Amerikaanse dingen en populair taalgebruik blijven lastig. Het is best een dik boek en de deadline was behoorlijk strak, dus rustig opstarten was er niet bij. Maakt niet uit, ik moest ergens beginnen. Inmiddels ben ik al weer bezig aan de volgende opdrachten. Ik zal een strakkere planning aan moeten houden dan voorheen, maar ik heb in ieder geval weinig tijd om S. te missen als ze op de crèche is of bij een van haar oma’s.

In principe heb ik de draad dus gewoon weer opgepakt. Het enige wat ik niet meer ga doen is het geven van feedback aan de cursisten van Ontdek je schrijftalent van Schrijven Online. Dat heb ik een tijd met veel plezier gedaan, maar vraagt om flexibiliteit die ik op dit moment helaas niet kan bieden. Het begeleiden van schrijvers die nog weinig/niets gepubliceerd hebben vind ik echter wel erg leuk, dus ik hoop dat ik daar op een andere manier invulling aan kan geven.

PS Heb je vragen of wil je me inschakelen voor een opdracht, laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *