Vijf dingen

Weekoverzichten zijn denk ik mijn favoriete rubrieken op andere blogs (er zijn zelfs blogs die ik niet leuk genoeg vind om te volgen, maar waarvan ik wel de weekoverzichten lees). Ik ken mezelf echter, mijn fotografiekunsten en mijn telefoon-meeneemgewoontes; dat wordt niets. Vandaar deze versie: vijf voorwerpen die iets te maken hebben met de afgelopen week.

vijfdingen1

Rondbreinaald
Ik heb mijn babydeken afgekant! Hopelijk kan ik daar binnenkort een aparte blog over maken. Ik heb het op dunnere naalden gebreid dan ik eigenlijk wilde (2,5 mm), maar anders werd het gewoon echt niet strak genoeg. En ja, ik weet mijn naalden altijd krom te krijgen. Gelukkig zijn dit bamboe naalden. Ze buigen wel, maar breken (tot nu toe) niet. Verder tikken ze ook niet, en zijn ze niet te glad of te stroef. Favoriete tools! Rondbreinaalden sowieso, want daar passen veel meer steken op en je kan nog eens naast iemand zitten zonder het gevaar dat je diegene een oog uitsteekt.

Citroenstampertje
Veel thee drinken schijnt niet goed te zijn als je zwanger bent, dus ik probeer meer water te drinken. Een schijfje citroen erin vind ik dan soms wel lekker, alleen kon ik maar geen stampertje vinden. Ze leken ze echt nergens te verkopen, behalve in grootverpakkingen online. Totdat ik erachter kwam dat ze ze bij Dille & Kamille wel hadden. De eerste keer dat ik kwam waren ze op, maar afgelopen zondag kon ik nog net de laatste uit een bakje vissen. Dus nu heb ik er eindelijk een. Het is trouwens tegelijkertijd een rietje.

Hot Choc
Bij een woeste keukenopruimsessie een paar weken geleden kwamen we dit pakje tegen. Toch eens proberen. Het was smerig! En vooral heel, heel erg pittig; ik proefde eigenlijk alleen de Spaanse peper. Geen succes dus, de chocolademelk ging door de gootsteen en de rest verdween in de prullenbak.

Plantenlabel
We hebben een nieuwe onderbuurman, en helaas rookt hij. En lijkt hij daar zo ongeveer dag en nacht mee bezig te zijn. Heel vervelend en letterlijk verstikkend, ik heb het gevoel dat ik continu op moet letten als er ramen of deuren openstaan. Misschien overdreven, maar we maken ons zorgen over de gezondheid van onze baby. Uiteraard proberen we oplossingen te vinden, maar het is gewoon echt heel frustrerend dat één bepaalde gewoonte van één persoon zoveel invloed heeft. In een poging onszelf op te vrolijken, kochten we wat nieuwe plantjes. Die ook nog eens de lucht schijnen te zuiveren.

Otje Otter
Het kraampakket is bezorgd. Het kraampakket is een doos vol spullen die suggereren dat een bevalling een bijzonder bloederige, akelige toestand is. Om de zwangere af te leiden van dit feit, hebben ze er deze knuffel bij gedaan… Een otter in een zwembroek?

Een gedachte over “Vijf dingen”

  1. Oh god ja, dat kraampakket, wat een horror leek me dat toen het binnenkwam! Maar het kan uiteindelijk ook heel erg meevallen hoor. Wij hebben uiteindelijk helemaal niet zoveel gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *