Vanuit het Verhalenloket

Stampvol Verhalenloket en de thee met honing (keelpijn, hoesten, meer keelpijn, meer hoesten) komt m’n neus uit. Vandaag dus vooral voorbereiden en bijlezen, een korte adempauze voor zover ik adem heb. Wat deed ik zoal de laatste tijd?

DSC_0276 Ironisch genoeg was ik erg druk met een boek over medicijnen voor Pearson. Met lange lijsten belangrijke termen en indexmarkeringen. Ik weet dus nu hoe ibuprofen werkt en dat hoesten bedoeld kan zijn om schadelijke stoffen uit de luchtwegen te verwijderen. Aangezien ik mijn longen inmiddels binnenstebuiten heb gehoest, heeft dat er in dit geval vast niets mee te maken.

Verder veel voor De Fontein gewerkt. Mee mogen lezen en denken met het laatste deel uit de Superheldentrilogie van Marcel van Driel. Bijzonder project, want ik werkte ook mee aan deel 1 en 2 en de personages hebben een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Wat was het fijn om nog een keer naar die wereld terug te keren en er dan nog iets van te mogen vinden ook. Verder een nieuw deel van Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell persklaar gemaakt (vertaald door Sofia Engelsman). Gedumpt!, het nieuwste deel van Het leven van een loser (ook persklaar gemaakt door mij eerder dit jaar, vertaald door Hanneke Majoor), is inmiddels uit. De Bruna bij mij om de hoek heeft dit geweldige display staan met Loser- en Muts-boeken. DSC_0278

Nu is het onder andere tijd voor het tweede deel van 100% Coco. Ik mocht vorig jaar deel 1 redigeren en als gedroomde opmaat naar deel 2 won Niki Smit daarmee onlangs de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Mijn aandeel is natuurlijk maar klein, maar ik ben erg blij voor haar en trots. Ik herlees nu deel 1, mijn broek matcht.DSC_0282

Voor Harlequin redigeerde ik deze maand onder andere een kerstspecial uit de Fool’s Gold-serie van Susan Mallery. Ik hou daar dus van, als het niet alleen een boek is maar een hele wereld. Met personages die in verschillende boekjes terugkeren, een plattegrond van het stadje en alles (die van mij woonden bij hartje 8).
foolsgold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *