Ode aan de granola

DSC_0355-001

Ik houd niet zo van brood. Ja, van afbakbroodjes en croissantjes… Maar niet zo heel erg van de doordeweekse boterhammen, twee keer per dag. Voor het ontbijt heb ik sinds een tijd de oplossing gevonden in zelfgemaakte cruesli, die je granola kunt noemen omdat dat leuker klinkt en omdat het wat minder aan elkaar plakt dan cruesli.

Ik moet echt nooit een foodblog beginnen, onder andere omdat ik altijd maar wat doe. Ik volg dit recept zo’n beetje, maar dan zonder die noten, zaden en pitten, met de olie die ik toevallig in huis heb (meestal zonnebloemolie). O, en ik zie in dit recept havervlokken staan. Ik gebruik ordinaire havermout, dat gaat ook prima.

O, en zonder de suiker, want dat is juist het punt, dat in cruesli uit de supermarkt zo veel suiker zit. Met een lepel honing en koekkruiden is het voor mij zoet genoeg. Niet de koekkruiden vergeten, want daar gaat je huis zo lekker van ruiken!

Er past bijna een heel pak havermout van 500 gram in mijn ovenschaal, dus ik maak het voor dagen tegelijk. Ongeveer drie kwartier in mijn arme oventje (eigenlijk een soort astmatische combimagnetron die er steeds langer over doet om voor te verwarmen), af en toe omscheppen.

Ik eet het met wat lijnzaad, yoghurt en fruit. Met appel, rozijnen en wat kaneel is bijvoorbeeld erg aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *