Kaartverkoop

Ik vind dat dus echt leuk, kaarten bestellen voor het nieuwe theaterseizoen. Ik ga tussendoor ook nog wel eens ergens heen, maar het heeft toch wel wat, op een vast moment in een virtuele wachtrij staan. Noem het voorpret. Bij de Flint, het theater waar ik meestal naartoe ga, was het altijd goed geregeld: je zorgde op de grote besteldag dat je even voor 9 uur klaarzat achter de computer, je vulde stipt om 9 uur je telefoonnummer in en als je aan de beurt was om te bestellen, kreeg je een sms’je met een inlogcode. Nu heeft de Flint een nieuwe site. Heel handig: je kon van tevoren vast een ‘wensenlijstje’ samenstellen met de voorstellingen die je wilde bezoeken, zodat je lekker snel kon bestellen als je eenmaal aan de beurt was.

Gisteren was het dan eindelijk zover. We hadden de brochure bestudeerd, onze keuze gemaakt, een werkend account, wensenlijstje gevuld, we waren er helemaal klaar voor. Rond half 9 ging ik eens kijken hoe het ervoor stond. Zo stond het ervoor:
printscreenflint1

Aha, er waren dus meer mensen op dat idee gekomen. Ik wist niet beter dan dat de kaartverkoop om 9 uur zou starten, maar sommige mensen wisten blijkbaar daarnaast dat je al eerder in de rij kon gaan staan… iets minder handig. Afijn, de Flint-medewerkers zaten volgens Twitter nog even lekker te ontbijten voor de hel los zou barsten (het was ze gegund!) en ik stond in ieder geval nu alvast in de wachtrij.

En ik bleef daar ook na 9 uur nog ruim een uur in staan. Het leek een stuk langzamer te gaan dan anders, want je moest nu zelf in de gaten houden wanneer je aan de beurt was. Gelukkig was er zoals meestal bij mij nog wel een tekst te redigeren, en verder vermaakte ik me ook prima met tweets lezen van mensen die ook in die wachtrij stonden. Vooral toen die ene man die al vanaf half 7 (!) klaarzat woedend naar het theater twitterde: ‘Hoe kan dit? @die-en-die haalt me in!’ Het bleek te kunnen doordat Google Chrome niet ondersteund werd door de site. O. Een keer raden welke browser ik open had staan…

Alleen kwam ik wel gewoon aan de beurt en lukte het ook om kaarten te bestellen. Anticlimax, ik weet het. Maar wel heel fijn! Dit gaat het worden:


printscreenflint2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *