Boekenleggers

boekenleggers2

Ik ben blij met mijn e-reader, maar ik lees toch ook nog veel van papier. Ezelsoren zijn natuurlijk geen optie. Vandaag een greep uit mijn verzameling boekenleggers.

1 Harry Potter-merchandise! Ik denk van toen The Tales of Beedle the Bard uitkwam, want dat boek staat achterop. Het is dus een kassabon van Klieder & Vlek, de boekhandel op de Wegisweg waar de personages altijd hun schoolboeken kopen.

2 Dit was zo leuk, vorig jaar op Manuscripta had de Antwerpse Boekenbeurs een stand met een fotohokje, waar je een boekenlegger kon laten maken. M. en ik (oké, vooral ik :)) wilden dat natuurlijk.

3 Anton Pieck. Hoe dan ook tof, want hij heeft de Efteling ontworpen.

4 Boekenlegger van papyrus (tuurlijk), cadeautje uit Egypte.

5 Is deze al geld waard? Boekenlegger van het tijdschrift esta, inmiddels ter ziele.

6 Deze dan? Ouderwetse strippenkaart. Je ziet dat ik destijds nog niet klaar was voor de invoering van de ov-chipkaart :(

7 Ah, Maaike Bakker. Nee, je kent haar waarschijnlijk niet, maar ze mag niet ontbreken in deze verzameling. Maaike maakt quilts. S. en ik hebben niets met quilten, maar een paar jaar geleden waren we op de Handwerkbeurs, en toen werden we door Maaikes man zo ongeveer gedwongen om een boekenlegger met Maaikes hoofd erop mee naar huis te nemen. Dat hebben we toen maar gedaan, en zo af en toe liet ik het hoofd van Maaike eens uit een boek steken. Dit jaar gingen we weer naar de Handwerkbeurs en wie zagen we daar? Maaike en haar man, met nieuwe boekenleggers! Ik ben benieuwd hoe groot deze subverzameling nog gaat worden.

8 Zipmark, oftewel een boekenlegger in de vorm van een ritssluiting. Kerstcadeautje van opdrachtgever Harlequin, waar ik heel blij mee ben (van dat krenterige Verhalenloket hoef je nooit veel te verwachten op dat vlak!). In gebruik ziet dat er dan zo uit:

DIGITAL IMAGE

Een echte blogger vraagt haar gewaardeerde lezers (jullie alle drie) natuurlijk aan het eind wat zíj gebruiken om te onthouden waar ze gebleven zijn in een boek. Nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *