UIT_2014_beeldmerk_staand_600-dpi

Fijne middag gisteren op Manuscripta/Utrechts Uitfeest. Eerst een rondje langs de stands van de uitgeverijen, waar veel opdrachtgevers en andere bekenden waren om een praatje mee te maken. Zelfs de echte Bram Botermans werd gespot! Ook nog een persoonlijke fotoboekenlegger laten maken bij de Vlaamse madammen van de Boekenbeurs in Antwerpen, instant vrolijkheid.

Daarna naar In de Ruimte voor de Line vs. Word Battle. Heel erg leuk, want wanneer maak je nu mee dat iemand naar aanleiding van je gedicht live een tekening maakt? Voor mij was het in ieder geval de eerste keer. Dankjewel, Marloes, dat je aan mij dacht!

Ik dichtte samen met Coen Cornelis en er werd getekend door Ronald van der Heide, Joshua Peeters en André Slob. De tekenaars en de dichters wisselden elkaar af, dus ik koos steeds een gedicht naar aanleiding van een tekening over een gedicht van Coen. Het publiek kon tijdens de voordracht op een scherm zien hoe de tekening tot stand kwam. Soms wist ik vrijwel meteen wat ik wilde lezen, soms was het… iets moeilijker. Mijn oeuvre kan duidelijk nog een gedicht over astronauten en buitenaardse wezens gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *