Balkon

DSC_0248

Eerste oogst van ons balkon. Ons eigen balkon! Zoveel mensen hebben me rond de verhuizing gevraagd naar mijn niet-bestaande tuin, maar wij zijn hier al heel blij mee. Aan de kant van de galerij hebben we trouwens ook nog een hoekje met planten en ruimte voor een stoel of twee. In Utrecht hadden we alleen een gezamenlijk balkon op de verdieping, waar het meestal hard waaide en een zooitje was en dan belden er weer mensen aan van verdiepingen zonder balkon om te zeuren dat ze erop wilden. Ik hield van het park voor de deur, maar voordat je daar een keer zat met al je spullen, dat doe je niet voor tien minuten.

Echt groene vingers heb ik geloof ik niet, maar ik blijk het wel leuk te vinden om met planten bezig te zijn. Ik heb jaren een bijbaantje achter de kassa van een tuincentrum gehad, maar daar vooral een afkeer van bolchrysanten aan overgehouden. Ik kan goed planten inpakken in doorzichtig folie en ik weet dat je met een stukje plakband haast onzichtbare maar pijnlijke stekeltjes van cactussen uit je handen kunt halen, dat is het wel zo ongeveer.

Het is wennen om nu ook zelf iets te kunnen met buitenplanten. Een balkon is gelukkig lekker overzichtelijk, je zet wat bakken en potten neer en je bent al een heel eind, je hoeft niet eerst in de weer met tegels en borders en schuttingen. Dus dat hebben we gedaan, wat bakken en potten neergezet en maar kijken wat er opkomt en groeit en bloeit en afsterft. Zelf het een en ander gekocht en veel gekregen van lieve mensen.

In The Big Allotment Challenge zouden deze radijsjes trouwens waardeloos scoren. Ze zijn niet even groot en moet je die blemish op dat ene blaadje zien! Ach ja.

Iemand nog tips voor makkelijke planten/groenten/kruiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *