Goede dingen

Het lukt niet eens elke dag om genoeg dingen te vinden, maar het is vast niet de bedoeling om daar hard over te oordelen. Dus dan maar zo, ondanks alle paniekaanvallen, hypochondrie en zorgen over alles en iedereen.

131018
S. hielp heel goed met het bakken van de koekjes met pindakaas, banaan en havermout om mee te nemen naar de mensen van Samen Bevallen. Ik was sceptisch over haar ‘alleen doen’, maar eigenlijk kon ze best met een lepel beslag op de bakplaat scheppen.

161018
Mezelf naar zwangerschapszwemmen gesleept en daar een grapje gemaakt en gepraat met A.
Deadline gehaald van een project waarbij veel van mij verwacht werd doordat de vertaling tegenviel. Boek verdient dat ook.

171018
Nog even gezellig kletsen met m’n moeder en dat ze helemaal begreep dat ik koor volgend jaar in eerste instantie niet ga verlengen. Had ik niet verwacht.
Lekker gekookt ei gegeten.
Robijn-luchtballon gezien en dat S. ’m ook zo mooi vond (Béér!).

181018
Gedoucht.
Dekentje voor E.’s dochter heeft de wasmachine overleefd.
Er lijkt niet te zijn ingebroken, ook al was ik vergeten om de achterdeur op slot te doen.
Aan een dekentje voor onze baby begonnen.
S. had een uil beplakt op de crèche (we moeten echt goede lijm kopen voor thuis, ze houdt zoveel van plakken) en bij het ophalen zei de leidster dat ze ook hadden willen zingen over uilen, maar dat er niet zoveel liedjes over waren. Ik zei dat ik alleen ‘De uil zat in de olmen’ kende. ‘Ik wist het!’ riep de leidster, ik zei nog tegen S.: ‘Dat heeft mama jou zeker geleerd.’ Bleek dat S. als enige kindje mee had gezongen.

201018
Lekker gekookt voor S. & J. (zoete-aardappelsoep, sardientjestaart, bloemkool met gegrilde paprika en bulgur)
S. & J. hebben het peuterbed van S. in elkaar gezet.
S. vond dat helemaal geweldig en ging vol vertrouwen in haar peuterbedje slapen. Het hoefde nog niet per se, de baby zal eerst in de co-sleeper gaan slapen, maar we dachten dat het beter was om het nu alvast te proberen, omdat er nog genoeg gaat veranderen.

211018
Heel veel papier/karton naar de container in het winkelcentrum gebracht. Zelf in de auto gereden.
Lekkere lunch met broodjes en vega-ovenkroket.
De zoete-aardappelsoep was vandaag misschien nog wel lekkerder.
Breien en Boer zoekt vrouw kijken.

221018
Opdracht ruim op tijd ingeleverd, voor de verandering.
S. niet ziek van de crèche hoeven halen (ze had steeds rode wangen, maar misschien krijgt ze nog kiezen).
De beste haakSTER van Nederland kijken. Zelfs M. (die niet haakt) vindt het leuk.

231018
Heel rustig gebleven met boodschappen doen, ondanks meerdere driftbuien van S. (ze moest en zou een klein karretje, maar ik had veel nodig en dus stond ze uiteindelijk in een grote kar en toen we eindelijk klaar waren bleef ze ‘buiten eten’ (?) roepen)n
De vrouw die mij wilde helpen. Ze was met haar twee kinderen in de bakfiets, en die kinderen hadden blijkbaar ook honger en kregen alvast een kapje van het brood dat ze net had gekocht. Ze vroeg zomaar of S. ook wilde, ze had genoeg.
S. was heel lief aan het zingen, dansen en spelen terwijl ik aan het koken was.

241018
Voor het eerst met S. naar de Flint: Nijntje op de fiets. Dat het door kon gaan, hoe trots ze was op haar nieuwe winterjas en dat genietende gezichtje.
Pizza gemaakt. Lekker, ondanks gebrek aan rol pizzadeeg.
Toch nog 10.000 woorden geredigeerd.

261018
Zonder aanrijding bij M., Y. en L. op bezoek geweest, ondanks angstaanjagende vrachtwagen in de straat.
S. herkent de tekenstijl van Fiep Westendorp. Ze riep ‘Fiep, Fiep!’ bij een boek dat ze niet kent.

271018
Rondleiding in de Flint, terwijl Evita daar stond. Je kunt er gewoon een kaartje voor kopen, het is dus niets bijzonders, maar het voelde wel bijzonder, vooral dankzij de enthousiaste en vriendelijke rondleiders.
S. gooide eens een keer geen eten op de grond.

281018
C. eindelijk weer gezien. S. moest weer even aan haar wennen, maar had daarna weer de grootste lol, vooral omdat C. met haar ging springen en ze haar hand mocht vasthouden (na afloop blijft ze dat dan ook nog dagen vertellen).
S. ging voor het eerst met de trein en was zo trots op haar ‘kinderkoffie’ (opgeschuimde melk).
Toch besloten om een stuk van het dekentje uit te halen, omdat de ruimte tussen de strepen net niet overal even groot was. En dat zie je. Best even wat werk omdat ik heel voortvarend al allerlei draadjes had weggewerkt, maar toch blij dat ik het gedaan heb.

291018
Hoe S. tegen zichzelf praat. ‘Deken mama M. opruimen. Heel zwaar. Heel sterk. Heel zwaar. Hmpf. Mama Col helpen?’
Boek een dag voor de deadline ingeleverd.
Loopfietsje (verjaardagscadeau voor S.) kwam binnen. Leuk ding en bleek op het stuur na al helemaal in elkaar te zitten.

311018
Helm gekocht voor bij het loopfietsje. We vroegen ons af of S. die zou willen dragen, maar tot nu toe is het een succes: ze liet het passen in de winkel welwillend toe en wilde ’m daarna niet meer af, met het argument: ‘Mooie hoed! Opa R. ook hoed!’
Nu alweer het punt passeren in het dekentje waarop ik gebleven was.
Kalmte kan u redden kijken.

011118
Veel van m’n to-dolist kunnen strepen.
M’n zwangerschapstankini werd bezorgd en past heel mooi. Ondanks het feit dat ik aan de hand van de maattabel op de website een in mijn ogen belachelijk kleine maat had besteld.
De leuke dingen die ze doen op de crèche. Vandaag hadden ze op blote voeten door allemaal bakken met herfstdingen gelopen (blaadjes, eikeltjes, ‘een regenplas’).
S. ging niet huilen toen we door de regen naar huis moesten fietsen.
S. wilde ‘We maken een kringetje’ doen met mij én met de baby, dus legde ze haar handje op mijn buik.

021118
Afleiding van m’n dekentje tijdens de suikertest.
Goede herinneringen aan M., die ik in het ziekenhuis zag. Ik durfde haar niet aan te spreken, niemand herkent mij ooit en ik had echt even geen zin in een van de ongemakkelijke gesprekjes die dan volgen (daarnaast mocht ik twee uur niet lopen en zat zij ergens waar ik niet twee uur wilde zitten). Maar ze was altijd heel aardig. Ik heb haar trouwens tijdens mijn eerste zwangerschap ook een keer in het ziekenhuis gezien. Dat soort toevalligheden, het idee dat we straks allebei twee kinderen hebben.
Lekker weer toen ik van de bushalte naar huis liep.
S. was superblij dat ik weer terug was uit het ziekenhuis.
Tegen het eind van de middag voelde ik me goed genoeg om nog even naar de Hema te gaan met M. en S.

031118
Uitslag suikertest was voldoende (wel een hartverzakking wegens telefoontje op zaterdag en niet echt lekker verwoord, maar toch).
Veilig naar Brabant gereden en weer terug.
Heel hard opgeruimd en gepoetst terwijl M. en S. naar dreumesgym waren.
S. ging liedjes zingen voor Omi.
Sommige planten knappen toch nog weer op na wat aandacht.

041118
E., R. en M. kwamen op bezoek en dat ging best goed. R. en M. zijn superlieve kindjes, maar S. deed ook echt haar best.
M. heeft wat foto’s gemaakt van mij met de sjaal die ik heb ontworpen. Wil het werken aan het patroon toch echt weer oppakken.
Momentje met de baby die keihard aan het schoppen was.
Weekmenu gemaakt en weer eens een berg boodschappen besteld via Picnic.

051118
Naar koor geweest, ondanks al m’n smoesjes (moe, koud, donker, ga toch stoppen).
Stofjes binnen waar ik wasbare zoogkompressen van ga proberen te maken.
Iemand die per ongeluk bij ons op de stoep stond de goede straat gewezen (terwijl ik de straatnamen hier maar niet kan onthouden).
Op tijd boodschappen gedaan, zodat er geen stress was bij het ophalen van de crèche (maar goed ook, want S. wilde tig keer door de gang rennen ‘als een paardje’).
S. had heerlijk geverfd op de crèche. Ze hield het het langst vol van alle kindjes en had eigenlijk nog wel langer gewild toen ze gingen opruimen.

061118
Met S. naar het ‘bos’ (park) geweest, en ook nog gehoor gegeven aan haar verzoek ‘Wille op straat rijden mette boogie’ door naar een speeltuintje te gaan. Kan makkelijker als de boodschappen zijn geregeld.
Fietssleutel was toch niet kwijt.
Naar zwangerschapszwemmen geweest. Vertrouwd met A. en C. (wel jammer dat A. al bijna gaat bevallen). Trots dat ik twee avonden achter elkaar weg ben gegaan.
M’n borsten in m’n nieuwe tankini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *