Dochter (2)

Er zijn moeilijke momenten en makkelijker momenten. Dagen zelfs. Op moeilijke dagen is het moeilijk om te beseffen dat er ook makkelijker dagen zijn. Ik las ergens dat als je baby blijft huilen dat niet wil zeggen dat ze niet bij je wil zijn, maar vind dat soms moeilijk te geloven.

Ze wilde niet slapen, maar vond het wel gezellig om met z’n drie├źn op de slaapkamer te zijn. Ze lag vrolijk te brabbelen in haar bedje, tot we het licht uitdeden: krijsen, gillen! Licht weer aan om te kijken wat er in vredesnaam aan de hand was: niks. S. brabbelde weer vrolijk verder.

Ze sliep op me toen ik op moest staan om de lichten aan te doen. Dat was jammer.

Na een erg moeilijke woensdag, was donderdag ineens alles goed. Ze lachte al naar me toen ik haar ‘s ochtends uit haar bedje kwam halen. Later lag ze tevreden naast me op het grote bed en keek ze af en toe even opzij om te zien of ik er nog was. Ze lijkt soms zo ernstig naar ons te luisteren. Ik erger me vaak aan hoe mensen gedrag interpreteren van mensen die dat zelf niet onder woorden kunnen brengen, maar ik doe natuurlijk bij S. precies hetzelfde.

Ze heeft nog niet echt interesse in speelgoed. We doen net alsof ze wel al veel interesse heeft in boekjes. Ontdekking van de week: ze wordt blij van ‘We maken een kringetje’. Het slaat natuurlijk nergens op met een mama en een baby, maar ze kan er geen genoeg van krijgen, vooral niet van ‘bij de hand, bij de hand, pak je vriendje bij de hand’.

We geven iedere dag braaf vitamine K en D, druppeltjes met een lepeltje. Vitamine K moet je tot en met 12 weken geven, die lui van Davitamon hebben daarvoor precies te weinig in een flesje gedaan, zodat je er nog een moet kopen.

Gisteren kwam een van haar oma’s oppassen en gingen M. en ik de auto ophalen en even de stad in. Voor ik het wist stonden we in een speelgoedwinkel omdat S. volgens M. dringend een bijtring nodig had. We zagen een superleuk broekje in een maat die ze al niet meer heeft, dat was zo gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *